Internet Üzerinden Dolandırıldım Ne Yapmalıyım?

İnternet üzerinden dolandırıldıysanız bilişim suçlarına isterseniz telefon, isterseniz de internet sitelerine başvuru yaparak şikayetçi olabilirsiniz. Polis ya da en yakın emniyet müdürlüğüne giderek suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Adliyede ayrıca savcılığa başvurmanız şikayet sürecini hızlandırabilirsiniz.
Polis’e ya da Jandarma’ya gitmenizde aslında fark etmeyecektir ama kesin sonuç almak istiyorsanız ve kısa sürede sonuca ulaşmak istiyorsanız, savcılığa suç duyurusunda bulunmanız sizin adınıza daha iyi olacaktır. ŞÜPHELİ : Adı ve Soyadı( eyer şahıs biliniyorsa,bilinmiyorsa telefonla olmuşsa telefon numarası)yazılır.

Internet dolandırıcılığı nereye şikayet edebilirim?

Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.

Fatura üzerinden dolandırıldım ne yapmalıyım?

Durum ivedilikle kolluk birimlerine/savcılığa bildirilmelidir. Dolandırıldım paramı geri alabilir miyim? Dolandırıcılık eğer banka aracılığı ile gerçekleşmiş ise ve henüz para söz konusu hesaba geçmemiş ise, banka durumdan anında haberdar edilerek söz konusu para üzerine bloke konulması talep edilebilir.

Dolandırılan kişi ne yapmalı hukukı olarak?

Dolandırıldım Ne Yapmalıyım? Dolandırıcılık suçunun unsurları oluştuğu takdirde ya da bir şahsın dolandırıldığını anladığınız takdirde adli makamlara ihbar veya şikayet ederek suçun faillerinin bulunmasını ve soruşturma yürütülmesi sağlanabilmektedir.

You might be interested:  Bilgisayar Işletmenliği Sertifikası Ne Işe Yarar?

Dolandırıcıları nereye şikayet edebilirim?

Dolandırıldım Nereye Şikayet Edebilirim

Avukatsız olarak sizde şikayet hakkınızı kullanabilirsiniz. Bunun için; Karakollara. Adliyelerden savcılık kanalıyla.

Internet dolandırıcılığı nasıl önlenir?

PEKİ NASIL ÖNLEM ALMALIYIZ?

  1. Tanımadığınız adreslerden gelen e-mailleri asla açmayın, linklere tıklamayın.
  2. Kişisel bilgilerinizi, kullanıcı adı ve şifre gibi bilgilerinizi paylaşacağınız sitelere doğrudan internet adresini yazarak girin.
  3. İnternet alışverişlerinizde mutlaka sanal kredi kartı kullanın.

Dolandırıcılara tazminat davası açılabilir mi?

Dolandırıcılık suçuna konu bir çok fiil aynı zamanda mağdurun malvarlığına yönelik azalma meydana getirdiğinden hukuk davalarının da konusu oluşturmakta tazminat sorumluluğu da doğurmaktadır.

Dolandırıcılar T.C ile ne yapabilir?

Vatandaşların TC kimlik numaralarını ele geçiren dolandırıcılar başkalarına ait TC numaraları ile internete piyasanın çok altında ürün ilanları verip ilandaki cep telefonu numarasından müşterilerin kendisine ulaşmalarını bekliyor.

Dolandırıcılar hangi bilgileri ister?

Sadece kimlik ve adres bilgileri ile dolandırıcıların vatandaşlar adına hesap açma, kredi çekme, kredi kartı alma, çek alma gibi bankacılık işlemlerini yapabilmesi söz konusu değil” diyor.

Dolandırıcılar ne kadar ceza alır?

TCK md.157’de düzenlenen basit dolandırıcılık suçunun cezası, 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası 10.000 güne kadar adli para cezasıdır. TCK md. 158/a,b,c,d,g,h,i fıkralarında düzenlenen nitelikli dolandırıcılık suçunun cezası, 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ve 10.000 güne kadar hapis cezasıdır.

Dolandırıcılık davası ne kadar surer?

Dolandırıcılık suçunun temel hali bakımından öngörülen dava zamanaşımı sekiz yıldır. Eğer nitelikli hal söz konusu ise dava zaman aşımı süresi on beş yıl olacaktır.

Dolandırıcılık suçuna hangi mahkeme bakar?

Basit dolandırıcılık suçlarında görevli mahkeme asliye ceza mahkemesidir. Nitelikli dolandırıcılık suçlarında görevli mahkeme suçun işlendiği yer ağır ceza mahkemesidir.

Telefon dolandırıcıları nereye şikayet edebilirim?

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal: Telefon dolandırıcıları, Ticaret Bakanlığı sitesinden ya da e-Devlet üzerinden on-line olarak şikayet edilebilir. Bizzat Ticaret İl Müdürlüklerine şikayette bulunulabilir. Daha ötesinde savcılığa şikayet edilebilir.

You might be interested:  Whatsapp Bağlı Cihazları Nasıl Görebilirim?

Ibanla dolandırma olur mu?

IBAN ile yapılan işlemleri hedef alan internet korsanları şirketleri oldukça basit bir yöntemle dolandırmaktalar. Korsanlar şirketlerin uluslararası şirketlerle gerçekleştirdikleri e-posta yazışmalarının içine sızmakta ve IBAN/SWIFT numaralarını kendi numaraları ile değiştirmektedirler.

Dolandırıcılar T.C ile ne yapabilir?

Vatandaşların TC kimlik numaralarını ele geçiren dolandırıcılar başkalarına ait TC numaraları ile internete piyasanın çok altında ürün ilanları verip ilandaki cep telefonu numarasından müşterilerin kendisine ulaşmalarını bekliyor.

Internet dolandırıcılığı cezası nedir?

Nitelikli dolandırıcılık suçu, TCK’nın 158. Maddesinde düzenlenmiştir. İnternet dolandırıcılığı suçunun cezası 4 yıl ile 10 yıl arası hapis cezasıdır.

Dolandırıcılığın cezası ne kadardır?

Bu maddeye göre, basit dolandırıcılık suçunda fail 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Madde metninde hapis cezası ve adli para cezası birlikte aynı yaptırımın birer parçası olarak düzenlenmiştir. Yani faile hem hapis cezası hem de adli para cezası aynı anda verilir.

Internet dolandırıcılığı hangi mahkeme?

Basit dolandırıcılık suçlarında görevli mahkeme asliye ceza mahkemesidir. Nitelikli dolandırıcılık suçlarında görevli mahkeme suçun işlendiği yer ağır ceza mahkemesidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.