Bir taahhüdü verdiğinizde yasal olarak o konudaki belirtilen zamanda hizmeti kullanacağınıza dair söz vermiş olursunuz. Yani bir internet servis sağlayıcıya abone olduktan sonra taahhüt süresi boyunca o interneti kullanmakla yükümlüsünüzdür. Yaygın internet taahhüt süresi genelde 3, 12 ve 24 ay olarak sunulur.
Contents
- 1 Taahhütsüz internet nasıl oluyor?
- 2 12 ay taahhütlü internet ne demek?
- 3 1 yıl taahhütlü ne demek?
- 4 Taahhütlü paket ne demek?
- 5 TurkNet gerçekten taahhütsüz mü?
- 6 Taahhütlü internet aboneliğimi cayma bedeli olmadan nasıl iptal ettirdim?
- 7 12 aydan fazla taahhüt yasak mı?
- 8 12 12 ay taahhüt nedir?
- 9 Taahhütlü internet cayma bedeli ne kadar?
- 10 1 yıldan fazla taahhüt yasal mı?
- 11 2 yıllık taahhüt 1 yılda biter mi?
- 12 1 yılı aşan taahhütler yasal mı?
- 13 Taahhüt en fazla kaç ay?
- 14 Taahhüt bittikten sonra ne olur?
- 15 Resmi taahhüt süresi ne kadar?
- 16 Türk Telekom taahhütsüz internet var mı?
- 17 Taahhüt bittikten sonra ne olur?
- 18 İnternet taahhüt süresi ne kadar?
Taahhütsüz internet nasıl oluyor?
Taahhütsüz internet, süre sınırlaması olmayan internet hizmetlerine verilen ortak addır. Taahhütsüz internet paketlerinden birini seçen müşteri, istediği zaman herhangi bir koşul belirtmeden abonelikten çıkabilir.
12 ay taahhütlü internet ne demek?
Telekom sektöründeki çoğu operatör hizmetlerini kullanıcıya 12 veya 24 ay gibi uzun taahhütler karşılığında satıyor. Taahhütlü internet, sözleşme süresi boyunca internet hizmetinizde değişikliğe müsaade etmeyen, kullanıcıları kısıtlayan bir abonelik sistemi.
1 yıl taahhütlü ne demek?
Bu sözleşmede sağlayıcının yükümlülükleriyle birlikte abonenin de bazı taahhütler vermesi gerekebilir. Bunun en yaygın olanı, belirli bir süre bu hizmeti alma zorunluluğudur (örneğin 1 yıl). Yani bu sözleşmedeki koşullar, ancak siz bu süreyle aboneliğinizi devam ettirmeyi taahhüt etmeniz durumunda geçerlidir.
Taahhütlü paket ne demek?
Taahhütlü tarifeler, belirli bir tarifede belirli bir süre için aboneliğinizi devam ettirmeniz veya belirlenen koşulları sağlamanız halinde bazı avantajlar sağlayan tarifelerdir.
TurkNet gerçekten taahhütsüz mü?
₺139.90’den Başlayan Fiyatlarla
Biz internetin özgürleştirici doğasına inanıyor ve bu sayede hem taahhütsüz hem de sınırsız internet anlayışı ile hizmet veriyoruz! Taahhütsüz internet sayesinde TurkNet’i kolayca deneyimleyebilir, memnun kalmazsanız iptal edebilirsiniz. Tüm kullanıcılarımız bu özgürlüğe sahip.
Taahhütlü internet aboneliğimi cayma bedeli olmadan nasıl iptal ettirdim?
Yani mobil operatörlerin ve internet servis sağlayıcılarının bir yıldan fazla yaptığı sözleşmelerin aslında tüketici için bir önemi yok. Tüketici 12 aydan daha fazla süreli imzaladığı sözleşmeden ister ilk ay, ister 13. ay ayrılsın hiçbir ceza ödemeksizin bu sözleşmesini iptal edebiliyor.
12 aydan fazla taahhüt yasak mı?
Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Başkanı Aydın Ağaoğlu 2015 yılında yaptığı bir açıklamada şunları söylemişti: Yürürlükte olan 6502 sayılı kanunun 52’inci maddesine göre 12 ayın üzerinde taahhütlü satışların yasak olduğunu belirterek, bu sürenin üzerindeki taahhütlü satışlarda tüketicilerin vazgeçmesi durumunda
12 12 ay taahhüt nedir?
12 + 12 olacak şekilde toplamda 24 fatura dönemi boyunca Şirketimizce sunulmakta olan faturalı tarifelerde kalacağına dair taahhüt verip, taahhüdünün ilk 12 dönemi içerisinde kurgusu kapsamında 12 + 12 taahhüt opsiyonu bulunan faturalı bir tarifeye geçiş yapan aboneye, cayma bedeli yansıtılmayacaktır; ancak söz konusu
Taahhütlü internet cayma bedeli ne kadar?
Kullanıcının abonelik iptali yapması durumunda, her ay standart olan 100 TL ile indirimli ücret olan 80 TL arasındaki farkı ödemesi gerekiyor. Yani kısacası, sözleşmenin imzalanması sonrasında indirimli hizmetten yararlanılan her ay için 20 TL ödeme yapılıyor.
1 yıldan fazla taahhüt yasal mı?
Tüketici, hiçbir süresi olmayan ya da bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip. İnsanlar aboneliğe son vermek istediğinde de firma şartları asla ağırlaştıramaz. Eğer bunu yapıyorsa suç işliyor demektir.
2 yıllık taahhüt 1 yılda biter mi?
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Madde 4. fıkra: Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.
1 yılı aşan taahhütler yasal mı?
Tüketici hakem heyeti bugün lehime karar verdi. Ayrıca bir şey daha öğrendim, 1 yılı aşan hiçbir taahhüt yasal değil. 1 yılı aşan aboneliği gerekçesiz iptal etme hakkı bulunuyor. Taahhüt/cayma bedeli ile ilgili detayları buradan izleyebilirsiniz.
Taahhüt en fazla kaç ay?
– Kanun net ve açık. Firmalar 12 aydan uzun taahhüt veremez.” Türkiye’de çoğu hizmetin uzun vadeli aboneliklerle alındığına da işaret eden Aydın Ağaoğlu, şu bilgileri verdi: “Hizmetlerin yüzde 70’i uzun vadeli taahhütle alınıyor.
Taahhüt bittikten sonra ne olur?
Mevcut operatörünüzde bir kampanya taahhüdünüz varsa ilgili operatörün mağazasına giderek ya da mobil uygulaması üzerinden taahhüt sorgulama işlemi ile taahhütünüz için kalan süreyi ve taahhütünüzü iptal etmeniz durumunda faturanıza yansıyacak cayma bedelini öğrenebilirsiniz.
Resmi taahhüt süresi ne kadar?
Abonelik sözleşmesi yapıldığında tüketiciye kolay ve anlaşılabilir bir taahhütname/sözleşme örneği verilecek. Yeni düzenleme ile taahhütname süresi en fazla 24 ay ile sınırlı olacak. Taahhüdün bittiğine ilişkin tüketicilere bilgilendirme yapılacak’ dedi.
Türk Telekom taahhütsüz internet var mı?
Türk Telekom – NET Paket
Türk Telekom’un sunmuş olduğu taahhütsüz internet paketinde bağlantı hızı 4 Mbps’ye kadar desteklerken aylık kullanım kotası 20 GB olarak belirlenmiş.
Taahhüt bittikten sonra ne olur?
Mevcut operatörünüzde bir kampanya taahhüdünüz varsa ilgili operatörün mağazasına giderek ya da mobil uygulaması üzerinden taahhüt sorgulama işlemi ile taahhütünüz için kalan süreyi ve taahhütünüzü iptal etmeniz durumunda faturanıza yansıyacak cayma bedelini öğrenebilirsiniz.
İnternet taahhüt süresi ne kadar?
24 aylık taahhüt süresi dolmadan internet aboneliğini iptal eden İ. A. adlı vatandaşı mahkeme haklı buldu. Mahkeme, internet şirketi tarafından, 24 aylık taahhüt süresi dolmadan 1 yıl 3 ay 13 gün sonra aboneliğini iptal eden İ.